Biografija

Nakon srednje škole, Kristina Pavlov završava fakultet u Zagrebu na kojem stječe diplomu BA fizioterapeuta. Shvativši potencijal svojega talenta, koji nije mogla ostvariti s diplomom fizioterapije, odlučuje se prekvalificirati u smjeru likovnosti, estetike boja. 2004. godine završava tečaj šminkanja u talijanskoj školi Callegari u Zagrebu. Stečeno iskustvo odlučuje nadograditi u Parizu gdje upisuje privatnu školu J. P. Fleurimon, 2005. Tijekom godine dana intenzivnog učenja u pariškoj školi i rada na izvanškolskim aktivnostima (CLCF akademija kratkog filma, Top of the Pops, TV Show, Tony&Guy Hair Show), Kristina Pavlov započinje se potpunije kreativno razvijati.

Prvi posao vezuje ju za tvrtku Chanel (2008.), gdje promovira Chanelove proizvode šminkajući klijente u parfumerijama i pop-up dućanima. Nakon Chanela, uslijedilo je kraće radno iskustvo za brend Illamasqua, 2011. Paralelno s poslovima promotora, Kristina Pavlov surađuje s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu na brojnim kratkim filmovima i serijama.

Kompletnije ostvaruje svoj kreativni kapacitet radeći na vlastitom booku, a sve sa ciljem dostojne prezentacije agencijama i časopisima. Redom su Kristinu počele prepoznavati produkcijske kuće (Division Productions, Pakt Media), privatne osobe, agencije, škole, kao što je Make Up Artist Centar u Sloveniji gdje radi kao gostujući predavač, fotografi (DEKER+KUTIC, Franjo Matković, Jelena Balić, Ekaterina Belinskaya, Marko Grubišić i drugi). Angažmanom na svim segmentima šminkanja, od filma, televizije, videa, kazališta, modne fotografije, shvatila je što je najviše zanima. Moda – u svim oblicima – revije, modna fotografija, stvaranje lookbookova, rad za modne časopise.

Dugogodišnjom prisutnošću na modnim događanjima poput Cro A Portera, FASHION.HR-a, za koji je radila kampanju Perwoll FASHION.HR 2014., Kristina Pavlov upoznaje modne dizajnere s kojima kasnije surađuje (Boris Pavlin, Sonja Lamut, Mammii nakit, ELFS, Rober Sever). Na samim snimanjima dolazi do izražaja Kristinina umjetnička vještina koja se širi na polje uređivanja scenografije i stvaranja zanimljivih rješenja oblikovanja kose, pa tako za modni dvojac ELFS, u kampanji njihova parfema, osim visažističkog dijela posla povjerena joj je i odgovornost za frizure modela.

Istovremeno su uslijedile suradnje s hrvatskim časopisima poput Storybooka, Storyja, Dive, Dive Styla, Grazie te međunarodno poznatim web-to-print izdanjima časopisa Fashion World, Esquire Ukraine, Evo Magazine, Svelto Magazine, Papercut Magazine, Factice Magazine

Loading...